Wie zit er achter Bianca's Blik?

Hoi! Ik ben Bianca

Mijn naam is Bianca, ben 29 jaar, en ik woon samen met mijn vriend Pieter en 2 katten Frits en Lucca in Eindhoven. In het dagelijks leven ben ik arts-onderzoeker, in mijn vrije tijd fotograaf!

Fotografie is al een hobby vanaf mijn 14e. Destijds fotografeerde ik met een kleine compact camera, en maakte ik vaak foto’s van mijn oudere zus of vriendinnen in de tuin van mijn ouders. Enorm blij was ik toen ik voor mijn 18e verjaardag mijn  eerste spiegel reflex camera kreeg! Toen begon echt mijn creatieve avontuur. De mogelijkheden waren ineens veel groter. Helaas wegens gebrek aan modellen die voor mijn lens durfden te staan, richtte ik me initieel vooral op natuur en travel fotografie.

Zoals hierboven benoemd, ben ik in het dagelijks leven arts-onderzoeker. In het ziekenhuis help ik vaak jonge mensen met hartproblemen. In mijn hoedanigheid als arts zie ik de mensen dus vaak in een dieptepunt van hun leven. Daarentegen mag ik als fotograaf juist de mooiste momenten van mensen vastleggen. Het contrast tussen het helpen van mensen in zowel voorspoed als tegenspoed, vind ik enorm bijzonder en mooi. Naast mijn drukke baan als arts-onderzoeker zag ik eerder helaas niet de mogelijkheden om een fotografie onderneming ernaast te realiseren. 

Echter, het leven is kort en loopt niet altijd zoals gepland. Ik zou namelijk samen met mijn vriend voor 3 weken op vakantie gaan naar Vietnam! Omdat ik in Vietnam betere foto’s wilde maken, had ik een nieuwe camera gekocht ter vervanging van mijn reeds 10 jaar oude spiegelreflexcamera. Ondanks dat ik met de oude spiegelreflexcamera vele mooie plaatjes mee heb mogen schieten, was het echt tijd voor een nieuwe. Maar net zoals bij velen anderen, kon onze reis wegens het Corona-virus niet doorgaan. Dus ja, toen lag daar een gloednieuwe camera in de kast, niks te doen….Daarnaast werden alle activiteiten en uitjes afgelast, en werd het leven een beetje saai. Tegelijkertijd kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik meer wilde, en dat het ook aan mijzelf was om van deze periode iets bijzonders te maken.  Je moet niet twijfelen als je een stap wilt zetten, om je eigen geluk te maken. Toen ben ik dus Bianca’s blik gestart!

Maar waar staat Bianca’s Blik dan voor? Dat zal ik je uitleggen: iedereen ziet het leven op zijn of haar manier. Iedereen heeft zijn eigen visie, zijn eigen blik op de wereld. Mijn foto’s uiten mijn blik op het mooie leven. Met mijn fotografie wil ik niet zomaar plaatjes schieten. Het is voor mij echt een creatieve uitspatting, en ik ben niet tevreden met zomaar een leuke foto van jou of jullie. Met de aanwezige elementen zoals bijvoorbeeld het natuurlijke licht probeer ik een sfeervol beeld te creëren, zonder andere toevoegingen of poespas. Daarnaast ben ik echt een sucker voor mooie, liefdevolle en/of romantische momenten (ik ben die persoon die zit te snotteren bij films). Graag wil ik jullie connectie vastleggen in een mooie omgeving met een ontspannen sfeer. Mijn stijl omschrijf ik dan ook als ” Natuurlijke en liefdevolle foto’s met een vleugje zonlicht”. Daarnaast heb ik de missie om iedereen op de foto te zetten, zoals hij of zij altijd hoopt en droomt op de foto te staan. Dat je met trots terug kan kijken, en mooie herinneringen hebt voor later. 

Dat is dus Bianca’s blik! Het is eindelijk gelukt om naast mijn droom om arts te worden(want ja, dat is het echt!), ook mijn meisjesdroom waar te maken. Wie weet tot binnenkort, wanneer ik de realisatie van jullie dromen mag vastleggen.

Benieuwd naar mijn fotos?